Hírek

Rozettás kilincs - Sokoldalú megoldás az ajtóra

A rozettás kilincsek sokoldalúságukkal hódítanak

A minden szempontból megfelelő ajtókilincsek beszerzése nem mindig egyszerű feladat. A kiválasztásra kerülő termékeknek ugyanis több szempontnak is eleget kell tenniük. Ott van például a funkcionalitás, ami elsődleges szerepet játszik egy mindennapos használati eszköz esetében, ugyanakkor a külső stílusjegyekre is figyelmet kell fordítanit. Sok esetben pont, hogy az apróságokon múlik az összkép.

A rozettás kilincs legfőbb ismertetőjele, hogy a komplett kilincsgarnitúra két külön egységből áll össze. Ezen típusok esetében a kilincs fogantyú és a hozzá tartozó rozetta, azaz a kulcslyukat körülvevő díszelem alkot egy kerek egészet.

Ennek az egyszerű, de nagyon is lényeges tulajdonságnak köszönhetően bármilyen ajtóra felszerelhetők, hiszen ezen típusok esetében teljesen mellékes a kilincs-kulcslyuk távolság.
A rozetta alakja tekintetében három kategóriát különítünk el: vannak a kör rozettás, a négyzet rozettás és az ovál rozettás kilincsek. Az egyes fajtákon belül is többféle változat létezik.
Az esetek nagy részében ezek a kilincsek rugós kivitelben készülnek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kilincs fogantyút egy zégergyűrűvel rögzített rejtett rugó húzza vissza vízszintes állásba, ezáltal tehermentesítve a zárban található rugót. Ezek mellett vannak olyan modellek is, amik egyedi tulajdonságaiknál fogva nem lehetnek rugósak. Ebből is látszik, hogy a rozettás kilincsek számos feltételnek képesek eleget tenni. Bármi is legyen az elképzelés, az ezekkel a sokoldalú termékkel garantáltan megvalósítható. Ami a külső stílusjegyeket illeti, e tekintetben sem okoznak csalódást a rozettás megoldások. Az egyenesvonalú, mondhatni markáns stílust képviselő, négyzetek formájú kilincsek mellett a lágy hullámvonalat követő, kimagasló eleganciát megtestesítő változatok is megtalálhatók a kínálatban. Bármilyen stílusú ajtókra is kerülnek felszerelésre, a rozettás kilincsek nem okoznak csalódást a felhasználóknak.

2020-01-30 15:01:09

kilincs.hu webáruház

+36 70 7700-700

info@kilincs.hu

1154 Budapest, Klapka György utca 94.

site by atdshop.hu
kilincs.hu 2019