Hírek

Minőségi kilincsek - probléma mentes használat

Minőségi ajtó kilincsek - problémamentes használat


Mi sem bosszantóbb annál, mint amikor épp nyitnánk vagy zárnánk otthonunkban valamelyik beltéri ajtót, miközben a kilincs felmondja a szolgálatot. Lehet, hogy először még vissza tudjuk illeszteni a helyére, esetleg a barkácstudományunkat elővéve átmeneti megoldást találunk, hogy ismét használható legyen, de az igazság az, hogy ha egyszer meggyűlik a bajunk a kilincsekkel, akkor abból ritkán kerülhetünk ki győztesen. Előbb vagy utóbb arra az elhatározásra jutunk, hogy a problémánkra az egyetlen megoldás a kilincs csere. Viszont ha lecseréljük az egyiket, valószínűleg le kell cserélnünk az összeset, hiszen zavaró lehet, ha nem egységesek a nyílászárók. Amikor egy gyenge minőségű tárgy pótlására egy másikat keresünk, akkor nem árt körültekintőbben hozzáállni a dologhoz, mert nem biztos, hogy az a megfelelő megoldás ha hasonló minőségű terméket teszünk a helyére, ami rövid időn belül szintén használhatatlanná válik.

Ma már a kilincsek óriási választéka áll rendelkezésre, ezért nem kell  attól tartanunk, hogy nem fogjuk megtalálni a régi helyére felszerelhető új kilincset.

Legfeljebb csak az okozhat némi fejtörést, hogy a különböző színű, formájú, kialakítású modellek közül melyiket válasszuk. E tekintetben szinte végtelennek tűnő mennyiségben sorakoznak fel a különböző termékek, amelyek több paraméter tekintetében is különböznek egymástól. Ez persze így van rendjén, hiszen mindenkinek más az ízlése, a lakása, így mindenki eltérő megjelenésű kilincsekre tarthat igényt. Amire viszont mindenki igent mond, az nem más, mint a minőség, ugyanis lehet akármennyire szép vonalvezetésű, kellemes színű és igényes kialakítású egy kilincs, ha rövid időn belül tönkremegy és nem tölti be eredeti funkcióját akkor mit sem ér. Éppen ezért a minőség tekintetében nem szabad lejjebb adni az igényekből, hiszen a tapasztalatok azt igazolják, hogy hosszútávon a tartósabb termék választása mindig kifizetődik.

kilincsek
2020-02-21 05:02:21