Fekete kilincs


Az ajtókilincsek szempontjából 2019-2020 
egyik meghatározó trendja a fekete kilincsek térhódítása. A fekete ajtókilincs lett a modern, minőségi otthonok egyik jellemző kiegészítője.


 Természetesen fontos szempont az is, hogy a kilincsek összhangban legyenek a lakás többi kiegészítőjével is. A fekete vagy antracit színű kilincsek általában modern stílusúak, kivéve kovácsolt vas ajtókilincseinket, melyek között a rusztikus formavilág jellemző.

 A fekete színű kilincs eleganciát és letisztultságot sugall (Fimet Shape, Fimet prisma, Bussare Limpo, Bussare Stricto A67) ezáltal jól illeszkedik a minimalista lakberendezésbe, ugyanakkor rusztikus és antik hatása is lehet (Maestro Valentina) – talán emiatt a kettősség miatt is örvend ilyen népszerűségnek.

A fekete színt a kilincsgyártók szívesen kombinálják például króm felülettel is, ahogy az a Bussare Caroline kilincs esetében is történik. Ezen a kilincsen a fekete nikkel fogantyúbetét és rozetta szegély mélyíti el a fényes króm alapok eleganciáját.

A kilincs webshop kínálatában bőven találunk fekete és szürke kilincseket, izgalmas formákkal kombinálva, íme néhány példa:

site by atdshop.hu
kilincs.hu 2019