Rozettás kilincsek - Kör rozettás kilincs - Négyzet rozettás ajtókilincs

A rozettás kilincs legfőbb jellemzője, hogy a komplett kilincs garnitúra két külön egységből áll, a kilincs fogantyúból és az ahhoz tartozó rozettából, valamint a kulcslyuk takaró rozettából.

Ennek a tulajdonságának köszönhetően a rozettás kilincsek függetlenek a kilincs-kulcslyuk távolságtól, ezért szinte majdnem minden ajtóra felszerelehetőek.

A rozetta alakját tekintve három típust különböztetünk meg:

  • Kör rozettás ajtókilincs
  • Négyzet rozettás ajtókilincsek (szögletes rozettás) 
  • Ovál rozettás kilincsek

A rozettás kilincsek általában rugós mechanikával készülnek, ebben az esetben a kilincs fogantyút zégergyűrűvel rögzítik a rozettához. Természetesen vannak olyan termékek is, amelyek kialakításukból kifolyólag nem lehetnek rugósak, illetve olyanok is, amelyek rugós megoldásúak de mégsincsenek összeszerelve.

A kulcslyuk takaró rozetták különféle lyukasztásúak lehetnek:

  • Normál kulcshoz zárhoz való: BB vagy OB záras lyukasztás
  • Hengerzárbetétes zárhoz való: PZ vagy cilinder záras lyukasztással
  • WC zárhoz való: WC vagy másnéven toalett záras lyukasztással

Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy az ajtó egyik, vagy mindkét oldalán lyukasztás nélküli,úgynevezett „blind” rozettát használjunk.

Webáruházunkban több féle stílusú és kialakítású rozettás kilincs is megvásárolható.

Egyes kilincs típusok hosszú címes kivitelben is elérhetőek, tehát szükség esetén a két különböző kialakítást vegyesen is tudjuk használni . Például az alábbiakban felsorolt kilincsek elérhetőek rozettás és hosszú címes változatban is. Néhány példa:

Valentina kilincsMaestro Galaxy, KYRA ajtókilincs, vagy a Maestro Sofia kilincs család.

Az ajtóra történő felszerelése esetén -amennyiben erre lehetőség van- javasoljuk hogy rozettákat átmenő csavarokkal rögzítse, így biztosítva a kilincseknek hosszú távon is stabil használatot. Részletesebb szerelési tájékoztatóért kattintson ide!   

Az összes rozettás kilincset az alábbi linken érheti el:

A ROZETTÁS KILINCSEK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL